Hoek zakt naar vijfde plaats in hoofdklasse

HEEMSKERK - Wedstrijdverloop Hoek kwam in Heemskerk snel op voorsprong, toen Josimar Pattinama (4e minuut) de Zeeuws Vlamingen op een 0-1 voorsprong zette. Timothy Verweij scoorde de gelijkmaker voor ODIN'59 in de 18e minuut en zorgde voor de 1-1 ruststand. In een hectische slotfase scoorde Rik Stals de 2-1 voor ODIN (79e minuut) en kreeg de thuisclub zelfs een strafschop. Invaller-doelman Joan van Belzen (in de rust in de ploeg gekomen voor de geblesseerde De Veirman) keerde de inzet van Remco Hoek. Hoek ging op de jacht naar de 2-2, maar de wedstrijd werd door Nick Goyers zes minuten voor tijd beslist.
Gevolgen In de stand staat Hoek nu vijfde omdat GVVV via een 4-1 zege op Zwaluwen'30 naar de vierde plaats is geklommen. De eerste vier ploegen promoveren direct naar de nieuw te vormen Topklasse. Wel heeft Hoek (met één punt achterstand) nog een inhaalduel tegoed. "We zitten nu in een moeilijke fase, maar we zullen er alles aan doen om vierde te worden", aldus Hoek-keeper Joan van Belzen.
Matige reeks Hoek haalde uit de laatste vijf wedstrijden slechts vijf punten. In die serie werd alleen van Bennekom werd gewonnen op 27 februari.