Belg Gino van Geyte winnaar Zwinstedenloop

SLUIS - Pascal van Troost, die afkomstig is uit Sluiskil, was de beste Zeeuwse atleet. Hij werd zestiende.
Woldu snel van start, Van Geyte sterkste Ghirma Woldu, de man uit Brigge die altijd sterk loopt in Sluis ging snel van start. Al in de eerste twee kilometer liet hij het gehele veld achter zich en pakte hij een voorsprong van zo'n tien seconden op de andere favorieten.In de achtervolgende groep , maakte Guido van Geyte uit het Belgische Zwijnaarde het tempo. Van Geyte wist dat het parcours hem goed ligt, want hij wist de halve marathon al eerder te winnen en werd ook al eens tweede. De 43-jarige atleet liet zijn mede-achtervolgers achter zich en voegde zich bij Woldu. Na een kleine tien kilometer plaatste Van Geyte de beslissende aanval. Hij liep weg van Woldu en werd de rest van de wedstrijd niet mee bijgehaald. Van Geyte was veruit de sterkste en won in een tijd van 1 uur 6 minuten en 31 seconden. Op een minuut achterstand wordt Francis Vansteenbrugge tweede, net voor Woldu. Pascal van Troost uit Sluiskil is de beste Zeeuw op de zestiende plaats in 1 uur 12 minuten en 2 seconden.
Ook Belgisch podium bij de dames In de vrouwenwedstrijd legden de Belgische deelnemers ook beslag op de drie bovenste plaatsen. Ria Thienpont uit Brugge was de sterkste in 1:19.03' voor Helga Sibick uit Gent (1:20.48') en Annemie Danneels uit Knokke, die finishte in 1:23.10'. De beste Zeeuwse vrouw was Frédérique Versluijs uit Zuidzande op de vijfde plaats.
Meeste deelnemers ooit Het was de best bezette Zwinstedenloop uit de geschiedenis. Over alle afstanden die gelopen werden waren er meer dan 1500 deelnemers. Bij de halve marathon stonden 909 atleten aan de start.