Consul niet blij met aanpak Jaar van de Fiets

OOST-SOUBURG - "Onze focus ligt op het recreatieve fietsen", is de reactie van de Provincie Zeeland.
Geen inspraak Van Haneghem uitte zijn kritiek afgelopen zaterdag in Oud-Vossemeer bij de opening van het Zeeuwse wielerseizoen. "Er worden in de organisatie van het Zeeuws Jaar van de Fiets mensen naar voren geschoven die nog nooit op een fiets hebben gezeten", aldus Van Haneghem. "Wij zijn als KNWU één keer benaderd en hebben daarna nooit meer iets gehoord. Dat vind ik vreemd".
Provincie snapt kritiek Bij de provincie kunnen ze wel begrip opbrengen voor het standpunt van Van Haneghem. "De wedstrijdsport is belangrijk", zegt Tjitte van den Buys. Hij is namens de Provincie Zeeland betrokken bij de organisatie van het Jaar van de Fiets. "Maar wij hebben onze focus duidelijk op het recreatieve fietsen gelegd. Uit onderzoek is gebleken dat Zeeland niet zo'n goede naam heeft als fietsprovincie en dat willen we graag veranderen. De wedstrijdsport zou daar natuurlijk wel indirect van kunnen profiteren".
Van den Buys gaat nog bekijken of er nog contact met de KNWU wordt gezocht naar aanleiding van de kritiek van consul Van Haneghem.