Borsele Sloepoort Cup omarmt G-voetbal

HEINKENSZAND - "We hopen dat er hierdoor op termijn ook een G-voetbal-team in de regio Borsele ontstaat", zegt Peter de Vos van de organisatie. Het evenement komt mede tot stand met steun van het DELTA Zeeland Fonds.
Meeliften Zeven teams hebben zich tot nu toe ingeschreven voor het toernooi, waarvan vijf uit Zeeland. Van de Zeeuwse G-voetbal-teams heeft alleen Terneuzense Boys nog niet ingeschreven. De KNVB is blij dat het toernooi gehouden wordt. "Misschien kunnen we meeliften op het succes van de Borsele Sloepoort Cup", zegt Dig Vleugel, coördinator G-voetbal KNVB district Zuid 1. Naast de Cup in de zomer organiseert de BSC-commissie sinds enkele jaren ook een aantal jeugd- en juniorentoernooien.
Sponsoravond De organisatie van de Borsele Sloepoort Cup hield woensdag in Heinkenszand de jaarlijkse sponsoravond. Op de avond werd onder andere de loting verricht voor de 24e editie die op dinsdag 10, woensdag 11 en zaterdag 14 augustus wordt gehouden. Danny Blind zou aanvankelijk als gastspreker aanwezig zijn op de avond, maar hij moest dinsdag vanwege verplichtingen bij zijn club Ajax afzeggen.
loting Borsele Sloepoort Cup 2010
poule Apoule Bfinaledag poule Y finaledag poule X
Nieuwdorp Goes VC Vlissingen RCS
Zeelandia/Middelburg FC Dauwendaele Jong RBC R'daal beloften Dender (Bel)
Bruse Boys Oostkapelle nr. 1 poule A nr. 1 poule B
GPC Vlissingen Patrijzen nr. 2 poule B nr. 2 poule A