'De Braakman' zoekt opvolger voor Raadtgever

OOST-SOUBURG - Eenling Raadtgever "Verbijsterd", zegt de renner van Theo Middelkamp als hij gevraagd wordt naar zijn eerste gedachten op dat moment. Raadtgever moest in de finale opboksen tegen de Belg Tom De Meyer en Francois Franse uit Kwadendamme. Het duo van Willebrord Wil Vooruit kwam tekort tegen eenling Raadtgever. In de sprint in Philippine klopte Raadtgever Francois Franse, die de Omloop van de Braakman in 1998 en 1992 op zijn naam schreef.
Officiële waarschuwing Beide renners spraken na een tumultueus verlopen finale even minder met elkaar omdat Raadtgever een 'kwak' uitdeelde aan Franse, toen die net wilde demarreren. Raadtgever kreeg daarvoor een officiële waarschuwing van jury. Daardoor kon hij wel op adem komen en in de straten van Philippine bleef hij de teleurgestelde Franse net voor.
41e editie Raadtgever is er zaterdag weer bij als de 41e editie van de Omloop van de Braakman verreden wordt. De wedstrijd telt mee in de Clubcompetitie en kent een lengte van bijna 150 kilometer. Er wordt gereden door de Zeeuws Vlaamse polders met diverse kasseienstroken.
Alex Gresnigt Ook Raadtgever (inmiddels 35) is er weer bij. Met dank aan Alex Gresnigt, die zijn plaats in de ploeg van Theo Middelkamp afstaat aan Dennis Raadtgever, die nog geen wedstrijd gereden heeft dit seizoen. "Ik heb wel veel getraind en ik hoop op plek in bij de eerste tien renners."
Zeeuwse winnaars Omloop van de Braakman
2004 Dennis Raadtgever - Kapelle
1998 Francois Franse - Kwadendamme
1992 Francois Franse - Kwadendamme
1991 Patrick van Passel - Sluiskil
1978 Toine van de Bunder - IJzendijke
1976 Toine van de Bunder - IJzendijke
1975 Toine van de Bunder - IJzendijke
1973 Gaby Minneboo - Veere
1971 Charles de Smit - Hoofdplaat