Van der Weijst wint Omloop van de Braakman

PHILIPPINE - PHILIPPINE - De 41e editie van de Omloop van de Braakman voor elite- en belofterenners is gewonnen door Geert van der Weijst uit Reusel. De renner van wielervereniging TWC Het Snelle Wiel won na 147 kilometer de sprint van een kopgroep van dertien coureurs die ruim 40 seconden voorsprong had op het peloton. Tweede werd Johnny van Diermen uit Bunschoten-Spakenburg. Jan Bos uit Nieuwehorne eindigde op de derde plaats.
Dromen van een zege Geert van der Weijst heeft zich voorbereid op het nieuwe seizoen tijdens een trainingskamp op Mallorca: “Ik had wel gedroomd over het winnen van een klassieker maar dat het zo vroeg zou gebeuren, had ik niet verwacht.”
Van der Klooster beste Zeeuw De beste Zeeuw was Johnny van der Klooster uit Lewedorp. De renner van ZRTC Theo Middelkamp maakte deel uit van de kopgroep en eindigde op de achtste plaats. Van der Klooster kreeg kramp in de laatste ronde en kon niet meer meesprinten: “De kramp schoot er nog een beetje uit, maar het beste was er wel af, jammer”