'25 van Hulst' in teken van marathons

Nieuw doel Van Laarhoven liep 2,5 kilometer voor de finish weg bij de Belg Chris Verbeek. Van Laarhoven woont in Nuenen, maar is geboren en getogen in Hulst en liep dus een thuiswedstrijd. Van origine is hij middenlange afstandsloper. Maar door een langdurige blessure, heeft hij zich een nieuw doel gesteld. In oktober gaat hij meedoen aan de Marathon Zeeland in Zoutelande. “Een wegmarathon is te belastend en nu wil ik de Marathon Zeeland proberen”, aldus Van Laarhoven, die nog altijd lid is van RKHAV uit Hulst.
Marathon Zeeuws Vlaanderen De meeste deelnemers in Hulst zijn in voorbereiding op de Marathon Zeeuws Vlaanderen, die over drie weken (17 april) voor de tweede keer wordt gehouden. “Deze wedstrijd in Hulst komt op een prima moment”, zegt Wim van Sparrentak uit Sint-Laurens, die derde werd. Van Sparrentak eindigde vorig jaar in de Marathon Zeeuws Vlaanderen op de derde plaats. “Als ik weer derde wordt, teken ik daarvoor. Het deelnemersveld is sterker dan vorig jaar.”
Schletterer Van Sparrentak doelt daarmee op de mogelijke deelname van Sébastien Schletter uit Middelburg, drievoudig winnaar van de marathon Zeeland. Toch heeft Schletterer zich nog niet ingeschreven voor de Marathon Zeeuws Vlaanderen. “We hopen natuurlijk wel dat Sébastien meedoet”, zegt Marlon Roels, voorzitter van de organisatie van de Zeeuws Vlaamse marathon.
Marathon Parijs De Belgische marathonloper Chris Verbeek eindigde achter Van Laarhoven als tweede. Hij liep in Hulst in voorbereiding op de marathon van Parijs.
Dameswedstrijd Monique Allefs uit Hulst was de snelste dame in 1:51.08′. Ze bleef Anita Joziasse uit Goes voor (1:51.31′). Derde werd Ingrid IJsebaert uit Hulst in 1:51.42″