Carlo van Minde wint meerkamp turninterland

HELLENDOORN - "Waarschijnlijk heeft mijn goede prestatie op de rekstok (score 14,800) de doorslag gegeven. Het onderdeel sprong is normaal gesproken mijn beste onderdeel en dat ging nu weer goed met een score van 15,200. En op voltige bleef ik redelijk overeind", zo analyseerde Van Minde (22) zijn overwinning in de meerkamp. De totaal score van Van Minde is 83,950. Daarmee lijkt hij aansluiting te hebben gevonden bij de Nederlandse top. Christian Bataga uit Roemenië werd tweede met een score van 83,800.
Europees kampioenschap Door zijn eerste plaats lijkt Van Minde zeker van een plaats in de EK-selectie. De Europese titelstrijd is eind april in Birmingham. "Normaal gesproken ben ik erbij, maar woensdag wordt het definitief bekend", aldus Van Minde, die in Eindhoven woont.
Andere Zeeuwen De uit Sas van Gent afkomstige Anthony van Assche eindigde in de meerkamp op de negende plaats (55,650). Van Assche deed niet op alle onderdelen mee. Jeffrey Telussa uit Middelburg kwam niet verder dan de veertiende plaats (39,800), mede omdat zijn vloeroefening de mist in ging (11,200).
Roemenië wint interland Nederland A (met Van Minde en Van Assche in de gelederen) eindigde in Hellendoorn achter Roemenië op de tweede plaats. Dat kwam doordat Epke Zonderland en Jeffrey Wammes enkele favoriete onderdelen lieten schieten, waardoor Nederland niet altijd in de sterkste opstelling voor de dag kwam. Nederland B (met Telussa) werd derde.