VC Vlissingen verliest topper van Dongen

DONGEN - De koploper speelde met 1-1 gelijk tegen Geldrop/AEK. Jonathan Constancia scoorde het enige doelpunt voor Vlissingen. De winst van Dongen betekent dat de ploeg VC Vlissingen voorbij gaat op de ranglijst. Dongen heeft nu 31 punten, VC Vlissingen zakt naar de derde plaats met 28 punten. De Vlissingers hebben wel een wedstrijd minder gespeeld dan Dongen. Koploper De Valk heeft 38 punten, maar heeft vier wedstrijden meer gespeeld dan VC Vlissingen.
Blessureleed Davy van Geersdaele (enkel) en Rico Witsenburg (hamstring) vielen geblesseerd uit. Ook Bjorn Langeveld was in de slotfase geblesseerd, maar hij kon niet meer vervangen worden omdat trainer Ruud Pennings al drie keer gewisseld had. In die fase (laatste vijf minuten) maakte Dongen het winnende doelpunt. De blessures komen Pennings slecht uit. "De lappenmand loopt zo wel vol", zegt de trainer, die daarmee ook doelde op de langdurige blessures van Peter de Jong, Ronnie Cremer en Raymond Wolff.
RCS In diezelfde eerste klasse speelde RCS uit Oost-Souburg op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Nuenen. Alwin van Ham scoorde voor rust voor RCS, dat in de tweede helft Nuenen op gelijke hoogte zag komen. RCS blijft vijfde in de stand.