Jo de Roo over zege in Ronde van Vlaanderen

BIEZELINGE - De Roo was in 1965 de tweede Nederlander na Wim van Est (1953) die de Ronde van Vlaanderen op zijn naam schreef. Ook Cees Bal uit Goes (1974) en Jan Raas uit 's-Heerenhoek (1979 en 1983) wonnen ooit deze belangrijke voorjaarsklassieker, die komende zondag weer wordt gereden.
Belangrijke zege De Roo was in 1965 net overgestapt naar de Televizier-ploeg en had in 1964 'droog' gestaan. "In 1962 had ik drie klassiekers gewonnen, in 1963 twee, maar in 1964 geen. Daarom wilde de ploeg en ik zelf ook weer eens winnen." Toch zag De Roo de Ronde van Vlaanderen niet als de belangrijkste wedstrijd van het jaar. "Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije schat ik hoger in."
De Belg Sels De Roo, die nog regelmatig op de racefiets zit, weet nog goed hoe zijn zege tot stand. "Vlak voor de finale raakte ik op achterstand, maar gaandeweg kwam ik terug. Uiteindelijk reed ik naar de Belg Ward Sels toe, die vooraan reed. Ik merkte dat ik steeds beter ging rijden en in de sprint heb ik zo lang mogelijk gewacht. Sels was toch de favoriet."