Hoogerland: 'Ik wil erbij zitten op de Muur'

OOST-SOUBURG - Zondag staat de 26-jarige Vacansoleil-renner in Brugge opnieuw aan de start van de wedstrijd die hij als junior in 2001 won. "Ik wil bij de selectieve groep zitten die overblijft op de Muur en dan zien we wel wat het wordt. Ze geven minder weer af dan vorig jaar, het zal een andere, zwaardere koers worden."
Niet in dienst Doordat de afgelopen weken een aantal belangrijke wedstrijden van zijn programma moesten worden geschrapt is de Ronde van Vlaanderen ongewild belangrijker geworden. "Ik had me meer voorbereid op de heuvelklassiekers, maar of je nu twee weken eerder of later piekt maakt niet zoveel uit. Het is vooral een mentale kwestie", zegt Hoogerland. Hij hoeft in de 262 kilometer lange wedstrijd niet in dienst van een ploeggenoot te rijden, maar als de vorm minder goed blijkt te zijn zal hij de Belg Björn Leukemans bijstaan.
Lance Armstrong Veel aandacht tijdens de 94e Ronde van Vlaanderen zal uitgaan naar de Amerikaan Lance Armstrong. De zevenvoudig winnaar van de Tour de France rijdt voor het eerst sinds zijn comeback vorig jaar weer een wedstrijd in België. Het wordt ook de eerste keer dat Hoogerland samen met de Texaan in één peloton rijdt. "Nee, dat vind ik niet echt speciaal hoor", zegt Hoogerland. "Het is gewoon een renner, maar wél een hele goede renner."