Van der Lijke rijdt vernieuwde ZLM Tour

WEMELDINGE - Bogaert nieuwe voorzitter De informatie-avond van de ZLM Tour in Wemeldinge begon met het bekendmaken van de nieuwe voorzitter van de wedstrijd. Danny Moens stapte in december na 10 jaar op, vanwege een gebrek aan chemie met de andere bestuursleden. Hij wordt opgevolgd door Eddie Bogaert uit 's Gravenpolder. "Ik was al bij het organiserende comité betrokken als coördinator veiligheid. Dat vond ik erg leuk om te doen, maar dit is ook een prachtige uitdaging", aldus de kersverse voorzitter.
Ander parcours Het parcours van de ZLM Tour om de Arjaan de Schipper Trofee is aangepast. "We gaan de andere kant op", vertelt Bogaert. "Daarnaast is er nog een extra plaatselijke ronde in Goes. Ik denk dat het zwaarder is geworden en mooier om naar te kijken".
Geen Nieuwdorp en Minaard Nick van der Lijke (18) mag zich dus op gaan maken voor de 15e editie van de ZLM Tour. Nick Nieuwdorp en Marco Minnaard doen niet mee. Nieuwdorp heeft de Ziekte van Pfeiffer en zal niet op tijd hersteld zijn. Minnaard werd niet geselecteerd. "We hebben het over hem gehad", aldus Vierhouten. "Maar er zijn op dit moment ontzettend veel sterke beloften. Ik snap het als hij er van baalt, maar selecteren is nou eenmaal moeilijk".