Groene Ster winnaar 'Zeeuwse' bekerfinale

TERNEUZEN - FM Sranang uit Goes werd in Sportcentrum Vliegende Vaart in Terneuzen met 4-8 verslagen. Etienne Mallie was de grote man aan de kant van Groene Ster met vier treffers.
Eerste helft Ook in de competitie speelden de twee ploegen dit seizoen tegen elkaar. Toen wonnen ze allebei één duel. In de bekerfinale is Groene Ster in de beginfase veel sterker. Na een kwartier spelen staan de Vlissingers met 0-3 voor door doelpunten van Mallie (twee keer) en Saïd Bouzambou. Omdat Groene Ster ook veel kansen mist kan FM Sranang voor rust terugkomen. Na treffers van Ibi Eluarichi en Jihad Azzagari is de stand halverwege 2-3.
Beslissing Groene Ster schiet ook na de pauze sterk uit de startblokken. Het team van coach Mohammed Ahrouch komt na doelpunten van Mootje Eluarichi (eigen doel) en opnieuw Mallie op 2-5. Via een mooie treffer van Ugur Kahveci komt Sranang nog wel terug (3-5), maar daarna beslist Groene Ster de wedstrijd. Het loopt via scores van Maillie, Saïd Bouzambou en Khalid El Hattach uit naar 3-8. Jihan Azzagari bepaalt namens Sranang de eindstand op 4-8.
Het is niet eerder voorgekomen dat twee Zeeuwse teams de bekerfinale van het district Zuid 1 tegen elkaar speelden. Groene Ster won twee jaar geleden ook de beker, vorig seizoen verloren de Vlissingers de finale.