Atleet Sébastièn Schletterer gaat afbouwen

MIDDELBURG - Schletterer doet volgende week mee aan de Marathon Zeeuws Vlaanderen en in oktober aan de Marathon Zeeland, maar daarna gaat hij het rustiger aan doen. "Volgend jaar ga ik een flinke stap terugdoen en daarna ga ik afbouwen", aldus de drievoudig winnaar van de Marathon Zeeland. "Wellicht doe ik de Marathon Zeeland in de toekomst mee op projectbasis."
Moeizame voorbereiding Zijn eerst volgende marathon is de Marathon Zeeuws Vlaanderen op zaterdag 17 april. Daar hoopte hij een tijd van 2:30.00' te lopen, maar de griep heeft roet in het eten gegooid. "Op 18 maart ben ik ziek geworden. Het heeft twee weken geduurd voordat ik weer wat kon doen. Die tijd moet ik maar uit mijn hoofd zetten." Wel hoopt Schletterer te winnen. Dat zou dan zijn vierde zege zijn. Hij heeft tot nu toe alle marathons waaraan hij deelnam gewonnen. Hij was in 2004, 2008 en 2009 de sterkste in de Marathon Zeeland.
Baanseizoen Als hij goed herstelt van de inspanningen tijdens de Marathon Zeeuws Vlaanderen, hoopt hij ook nog een goed baanseizoen te lopen. Vorig jaar probeerde Schletterer tevergeefs het oude 1500 meter record van Henk Lindner (3.43'60" uit 1979) uit de boeken te lopen, maar dat lukte niet. "Ik ga me niet meer volledig richten op dat record zoals ik vorig jaar deed. Ik zie het wel."