Hoogerland (25e): "Uniek om mee te maken"

De renner uit Yerseke arriveerde op de wielerbaan in de Noord-Franse stad op ruim zeven minuten van winnaar Fabian Cancellara (Zwi).
Hoogerland kwam aan in een grote groep en sprintte uiteindelijk naar de vijfentwintigste plaats. "Om daar een keer op die wielerbaan aan te komen is toch wel uniek", zei de 26-jarige Vacansoleil-renner.
Een beetje bang Hoogerland gaf ook toe dat hij tijdens zijn eerste 'Hel van het Noorden' wel een beetje bang was. "Als je ziet hoe sommige kasseistroken erbij liggen, dat is echt verschrikkelijk", vertelde hij. "Ik ben niet ontevreden, we reden in die groep voor de tiende plaats geloof ik. Ik wilde hem graag een keer rijden, maar ik wilde ook geen risico's nemen met het oog op de Brabantse Pijl en de Amstel Gold race." Als Hoogerland de komende dagen goed herstelt rijdt hij woensdag de Brabantse Pijl, zondag wil hij in de Gold Race gaan voor een plek ik de top-10.
Toch nog de Tour? Vanwege dopingperikelen in Italië rondom de Lampre-ploeg lijkt ook de deur voor Vacansoleil en dus Hoogerland naar Luik-Bastenaken-Luik en de Tour de France weer op een kier te staan. Zijn ploeg is de eerste reserve voor een wildcard. "Als daar echt een beerput opengaat dan gaat Lampre de Tour niet rijden. Zelf hoop ik dat het een storm in een glas water is, want dat zou slecht zijn voor de wielersport. Ik wil graag de Tour rijden, maar niet op deze manier", aldus Hoogerland.