RCS wipt over VC Vlissingen heen

VLISSINGEN - De ploeg uit Oost-Souburg kwam in de eerste helft op een 1-0-voorsprong door een afstandsschot van Salim ben Sellam. Vlak voor de rust maakte Unitas gelijk uit een scrimmage na een hoekschop. In de tweede helft kwam de formatie van trainer Michel Leonhart op een 2-1-achterstand en leek het punten te gaan verspelen. In de laatste tien minuten wist RCS het tij toch nog te keren. Door treffers van Saïd Bouzambou en Len Eversdijk pakte RCS de overwinning.
"Mijn doelpunt was volgens mij wel buitenspel", moest matchwinner Len Eversdijk toegeven. "Maar de drie punten zijn het belangrijkst. Volgende week tegen IFC wordt een hele belangrijke wedstrijd."
Hard onderuit VC Vlissingen ging op eigen veld hard onderuit tegen koploper De Valk. De ploeg van trainer Ruud Pennings kon de bezoekers uit Valkenswaard een half uur lang bijbenen, maar keek bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. In de tweede helft liep De Valk vervolgens uit naar een 4-0 voorsprong, waarna Sinan Coban wat terugdeed voor de Vlissingers. Het slotakkoord was nog wel voor De Valk: 1-5.
De bovenste drie teams in de eerste klasse promoveren aan het einde van de competitie naar de hoofdklasse. RCS staat nu vierde, VC Vlissingen is de nummer vijf.