Oppermachtig Kloetinge in beker langs RCS

KLOETINGE - Eénrichtingsverkeer De wedstrijd tussen de twee eersteklassers bestond voor het grootste deel uit éénrichtingsverkeer. Kloetinge was feller, beter en wendbaarder op het zeer moeilijk bespeelbare veld op het Wesselopark. Tot halverwege de eerste helft kon RCS-doelman Roy Sallet zijn doel schoon houden, maar na een mooie voorzet van Teun Rentmeester bracht Rick Mulder Kloetinge in de 24ste minuut op 1-0. Daarna volgden nog een aantal goede mogelijkheden voor de thuisploeg. Het duurde tot de blessuretijd van de eerste helft toen de zeer goed spelende Bjorn Quartel de score verdubbelde. RCS kon daar alleen een kans voor Joey van der Zweep tegenover stellen, na goed werk van Dennis de Nooijer.
Geen honger in de ploeg In het begin van de tweede helft leek RCS wat beter in de wedstrijd te komen, maar al snel was het weer alleen Kloetinge dat de klok sloeg. Ondanks enkele grote kansen duurde het tot de 81ste minuut voordat Kloetinge de score verder uitbreidde. Aanvoerder Corné Schilperoort scoorde uit een strafschop 3-0. Het slotakkoord van de avond leek in de 88ste minuut op naam te komen van invaller Mervin Niemantsverdriet, die uit een mooie aanval 4-0 maakte, maar in de allerlaatste minuut redde Besar Xhoxhaj namens RCS de eer. Daarmee kreeg de ploeg van trainer Michel Leonhart een eretreffer die het niet verdiende. "Ik miste de honger om deze wedstrijd te winnen", aldus Leonhart. "In de kleedkamer voorafgaand aan de wedstrijd was eigenlijk het enige moment waarop ik dacht aan een plaats in de halve finale. Al heel snel in de wedstrijd kon je zien dat dat er helemaal niet in zat voor ons".
Kloetinge weer naar KNVB-beker Kloetinge plaatst zich net als vorig jaar voor het KNVB-bekertoernooi, door de halve finale te halen. "Dit is een mooie overwinning voor ons", zegt aanvoerder Schilperoort. "We leden zaterdag een pijnlijke nederlaag in de competitie en waren uit op revanche. Nu we deze wedstrijd hebben gewonnen, moeten we er vol voor gaan om de hoofdklasse te bereiken". Kloetinge heeft nog één punt uit de laatste twee competitiewedstrijden nodig om dat doel te bereiken.
In de halve finale van de districtsbeker speelt Kloetinge tegen de winnaar van Zwaluwe-VC Vlissingen. Die wedstrijd wordt volgende week dinsdag gespeeld. De andere halve finale gaat tussen Kozakken Boys en Dongen.