Van Hummel nog steeds trots op zege ZLM tour

OOST-SOUBURG - De inmiddels 27-jarige Van Hummel is al jaren prof bij Skil-Shimano. "Ik denk zeker dat mijn zege in de ZLM tour eraan heeft bijgedragen dat ik later beroepswielrenner ben geworden", blikt Van Hummel vanuit Turkije (waar hij momenteel de Presidential Cycling Tour rijdt) terug.
Van Hummel is niet de enige bekende naam op de erelijst van de wedstrijd die zaterdag voor de vijftiende keer wordt verreden. De Zwitser Fabian Cancellara die onlangs de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix won was de snelste in de ZLM tour in 2002 en Gerben Löwik (nu prof bij Omega Pharma-Lotto) won in 1998 in Goes.
"Ik rijd altijd wel goed in Zeeland", vertelt Van Hummel. "De ZLM tour is een wedstrijd die ik er graag bij wilde hebben op m'n palmares. Ik won verrassend omdat ik de sprint voor Marvin aan moest trekken, maar hij raakte mijn wiel kwijt. Toen ben ik voor m'n eigen kansen gaan sprinten. Een belangrijke zege, ook omdat ik dat jaar daarvoor weg moest bij het opleidingsteam van Rabobank."