Groei Marathon Zeeuws-Vlaanderen valt tegen

HULST - Met name de concurrentie van andere marathons zoals Rotterdam, Antwerpen en Utrecht speelt hierbij een rol. "Dat hebben we misschien een beetje verkeerd ingeschat, toen we met de datum gingen schuiven", zegt Roels. De wedstrijd is verschoven van mei naar april. Dat had te maken met de beschikbaarheid van de Markt in Terneuzen als finishplaats en de inzet van vrijwilligers. "Wel verwachten we dat op de wedstrijddag nog enkele atleten inschrijven". Vermoedelijk komt het aantal deelnemers dan op 400.
Tweede editie Komende zaterdag wordt de tweede editie van de Marathon Zeeuws Vlaanderen gehouden. Vorig jaar waren Alwin Vermeulen (Kwadendamme) en Karin Bakker (Roeselare) de snelsten. Roels verwacht vooral de Zeeuwse atletem vooraan in de wedstrijd te zien.
Wijzigingen in route Behalve de datum is ook de route enigzins gewijzigd. De start is dit jaar op de Markt in Hulst (in plaats van de Keldermanspoort). Ook de is de route bij de Clingse Bossen en Heikant aangepast in vergelijking met vorig jaar.