Van der Lijke: "Ik lig zowat overal open"

GOES - De nummer twee, Pim Ligthart, was niet ontevreden met zijn tweede plaats, maar had liever gewonnen in Goes.
Bondscoach Aart Vierhouten van de Nederlandse beloften wist na afloop niet goed of hij nou tevreden of ontevreden moest zijn. "Met zo'n ploeg moet je eigenlijk winnen, maar met Pim op het podium mogen we toch blij zijn." Eddie Bogaert, de nieuwe voorzitter van de organisatie, keek met een goed gevoel terug.
Nick van der Lijke Voor de enige Zeeuw aan de start van de 15e ZLM tour verliep de wedstrijd niet succesvol. Nick van der Lijke uit Middelburg moest zo'n vijftig kilometer voor het einde bij 's-Gravenpolder de strijd staken na een valpartij. "Ik lig zowat overal wel open. Ik kon gewoon niet verder, want ik kon geen kracht meer zetten met m'n knie."
Niet tegen neutrale wagen Vierhouten was Van der Lijke achterop een neutrale materiaalwagen van Shimano gereden. "Nee hoor, dat klopt niet", liet Ko Blok uit Wemeldinge weten. Blok was chauffeur van één van de neutrale wagens. "We hebben geen schade, dus gelukkig is Nick niet tegen één van onze auto's gereden." Van der Lijke gaf zelf aan dat de wagen stil stond om een wiel te verwisselen, er renners voor hem vielen en hij over die coureurs heen is geduikeld.