Van der Meet profiteert van vliegverbod

Vliegverbod Toen Angelique van der Meet (18) in de tweede ronde van het kwalificatie-toernooi in Bari verloor van de Russische Valeria Savinykh leek het toernooi erop te zitten, maar het vliegverbod dat op vele Europese luchthavens gold bood uitkomst. Vier speelsters slaagden er niet in op tijd in Bari te zijn, waardoor Van der Meet toch nog mee mocht doen. "Ik had zelf in de week ervoor een toernooi in San Servero gespeeld. Vanuit daar kun je met de trein in twee uur naar Bari rijden. Voor mij was het dus geen probleem om op tijd aanwezig te zijn. Het is natuurlijk mooi meegenomen dat ik ondanks mijn nederlaag in de kwalificatie toch nog mee kan doen", aldus Van der Meet.
Spannende eerste ronde In de eerste ronde van het hoofdtoernooi speelde Van der Meet dinsdagmiddag tegen de Italiaanse Federica Quercia. Na drie lange sets wist de speelster uit 's heer Abtskerke uiteindelijk te winnen met 6-3, 3-6 en 7-6 (4). In de tweede ronde werd Van der Meet uiteindelijk uitgeschakeld door Iryna Kuryanovich uit Wit-Rusland (twee keer 6-1).
Debuut in de eredivisie Na het toernooi in Bari speelt Angelique van der Meet nog een ITF-toernooi in Spanje en daarna keert ze terug naar Nederland. Van de zomer maakt ze haar debuut in de landelijke eredivisie voor het team van De Lobbelaer uit Zevenbergen. In dat team speelt ook Bernice van der Velde uit Kapelle.