De nieuwe Hoogerland woont in Middelburg

MIDDELBURG - "Vanaf maandag hebben gemiddeld 100 tot 120 kinderen per dag meegedaan aan de Dikke Banden Races in de stad", vertelt Patrick de Guchteneire, coördinator Sport & Bewegen van de gemeente Middelburg. De Dikke Banden Races zijn opgezet om de jeugd kennis te laten maken met de fietssport. Ze kunnen op een gewone fiets mee doen. Voor een helm en shirt wordt gezorgd. De Dikke Banden Races worden door heel Zeeland gehouden. Middelburg is als eerste aan de beurt.
Speciale gast Profwielrenner Johnny Hoogerland uit Yerseke (Vacansoleil) was vandaag de speciale gast tijdens de Dikke Banden Races. Ook Hoogerland (26) deed in zijn jeugdjaren mee aan Dikke Banden Races. "Alleen niet op een gewone fiets, maar op een racefiets". Hoogerland fietste mee met de deelnemers en deelde handtekeningen uit aan de Middelburgse jeugd.
Giro d'Italia De finale van de Dikke Banden Races van de regio Walcheren wordt op maandag 10 mei gehouden. Dat is de dag waarop de Giro d'Italia in Middelburg finisht. De winnaars (3 t/m 14 jaar) van vandaag mogen daaraan meedoen.