Willeboordse 'geweldig blij' met Europese titel

Slechts twee partijen Willeboordse hoefde in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen slechts twee partijen te judoën om de finale te bereiken. In de eerste ronde was ze vrijgeloot. In de kwartfinale van de klasse tot 63 kilogram rekende ze op ippon af met Svitlana Chepurina (Oek). In de halve eindstrijd was ze, ook op ippon, te sterk voor Vlora Bedzeti (Slo) op ippon.
"Geen seconde getwijfeld" "Het was vandaag geweldig", jubelde Willeboordse kort na de prijsuitreiking. "Ik heb geen seconde getwijfeld dat ik het niet zou redden. Het ging niet zo goed met m'n schouderblessure, ik ben beperkt geweest, maar ik heb denk ik toch alles technisch goed op kunnen lossen."
"Allebei even mooi" Eerder werd Willeboordse (31) Europees kampioene in Rotterdam in 2005, een jaar later pakte ze in Tampere (Fin) brons. Welke van de twee Europese titels was nu de mooiste? "Ze zijn allebei even mooi", zei Willeboordse. "Met deze ben ik wel heel erg blij omdat ik er mentaal gezien zo hard voor heb moeten knokken. Die andere was speciaal omdat het de eerste was."