Damstichting haalt NK voor jaren binnen

ZOUTELANDE - Het Beach hotel in Zoutelande was al vier keer eerder het decor van het dames EK en de Stichting Damevenementen Zeeland is trots dat er nu een driejarig contract is afgedwongen. "Het is een toernooi dat wij goed kunnen behappen", zegt voorzitter Aart Walraven. "En bovendien komen de speelsters ook heel graag naar Zeeland. Meerdere speelsters hadden bij ons het verzoek neergelegd om het toernooi voor meerdere jaren naar Zoutelande te halen. Het is uniek dat dat nu gelukt is".
Hiltex damtoernooi Waraven is namens de Stichting Damevenementen Zeeland ook verantwoordelijk voor het Hiltex damtoernooi dat jaarlijks in augustus in Goes wordt gehouden. Ook voor dat toernooi was er goed nieuws te melden. "Het is ons weer gelukt de wereldtop aan te trekken, met als absolute trekpleister wereldkampioen Alexander Schwarzman uit Rusland. Daarnaast zullen ook weer enkele talentvolle spelers meedoen en de Zeeuwen Bennie Provoost en Martijn Rentmeester zijn ook van de partij", onthult Walraven.
Toekomstwens Kijkend naar de toekomst heeft Walraven de ambitie om het wereldkampioenschap voor vrouwen nog een keer naar Zoutelande te halen. "We hebben dat toernooi in 2003 georganiseerd en het is qua omvang een beetje hetzelfde als het NK. Dat nog een keer organiseren zou ik wel zien zitten, al hebben we nog geen aanwijzing dat het ook zal gebeuren".