Hoek zoekt spits en tribune voor Topklasse

HOEK - De club moet uit de resterende twee duels nog één punt halen. Als concurrent GVVV komend weekend punten verspeelt, is de Topklasse voor Hoek ook een feit. Zaterdag spelen de Zeeuws-Vlamingen op eigen veld tegen Spakenburg. Dan hoopt Hoek de klus al te klaren.
Topklasse goed voor Zeeland De Topklasse is vanaf volgend seizoen nieuw in Nederland. De KNVB heeft deze klasse ingevoerd om de kloof tussen profvoetbal en topamateurvoetbal kleiner te maken. "In de Topklasse speel je iedere week een topwedstrijd. Of het nu tegen IJsselmeervogels, Spakenburg of Barendrecht is", zo legt Hoek-voorzitter Benny Langeraert de wens van zijn club. "Wij denken dat het goed is voor Hoek en voor het Zeeuwse voetbal."
Ervaren spits gezocht Achter de schermen werkt de club al aan een toekomst in de Topklasse, waarin handhaving de sportieve doelstelling wordt. Om dat te realiseren is er in iedere linie versterking nodig. "Het is duidelijk dat we in de spits meer gewicht nodig hebben", zegt trainer Gaby Demanet. "We hebben vooral ervaring nodig om in de Topklasse te kunnen overleven".
Spakenburg als voorbeeld Een nieuwe accommodatie rondom het dorp Hoek heeft prioriteit, volgens Langeraert. "Op de huidige accommodatie kunnen we niet meer trots zijn." Hoek wil twee kunstgrasvelden aanleggen en ruimte creëren om sponsors goed te ontvangen. Spakenburg dient als voorbeeld. "Wij willen een hele mooie tribune met een uitgebreide vip-room en aan de andere kant willen we ook een kleine tribune plaatsen."
Speciale gast Op uitnodiging van het bestuur van Hoek woont Commissaris van de Koningin Karla Peijs zaterdag het duel tegen Spakenburg bij. "We willen met mevrouw Peijs brainstromen over wat Hoek voor de regio betekent. Er komen toch bijna duizend toeschouwers hier naar toe."