Mytilus via de achterdeur toch in regiodivisie

KRIMPEN A/D IJSSEL - Driekamp Omdat Mytilus in de reguliere competitie op de tiende plaats van de ranglijst eindigde moest de formatie uit Goes promotie-/degradatiewedstrijden spelen tegen ZUVO uit Zundert en City Bril/Krimpen 2 uit Krimpen aan den IJssel, die beide als tweede geeindigd zijn in de promotieklasse. Deze drie ploegen speelden in sporthal "De Boog" in Krimpen aan den IJssel een driekamp voor één plaats in de regiodivisie.
Goede start Mytilus begon de driekamp goed. De eerste wedstrijd tegen de reserves van City Bril / Krimpen werd door de ploeg uit Goes met 2-0 gewonnen. Omdat ZUVO ook met 2-0 van Krimpen 2 won, moest Mytilus ook van de ploeg uit Zundert winnen om zich te verzekeren van een langer verblijf in de regiodivisie. ZUVO bleek echter te sterk voor de formatie uit Goes (2-0), won daardoor de driekamp en promoveert naar de regiodivisie.
Meevaller Mytilus wist degradatie naar de promotieklasse te ontlopen, omdat de nummer drie uit de regiodivisie waarin Mytilus uitkomt, Triade/VCT uit Tilburg, zich via de nacompetitie wist te plaatsen voor de tweede divisie. Hierdoor mag Mytilus als nummer twee van de promotie-/degradatie-driekamp volgend seizoen alsnog in de regiodivisie uitkomen, omdat de ploeg de vrijgekomen plaats van Triade/VCT in mag vullen. De ploeg uit Goes voorkomt hiermee de tweede achtereenvolgende degradatie binnen twee jaar. Vorig seizoen degradeerde Mytilus uit de tweede divisie.