Cadel Evans in de roze trui naar Zeeland

MIDDELBURG - De tweede etappe van Amsterdam naar Utrecht eindigde in een massasprint, waarin Farrar (Garmin) de rapste was. Hij klopte Matthew Goss (HTC Columbia) en Fabio Sabatini (Liquigas). Na afloop werd Evans in het roze gehesen. "Het is lang geleden dat de wereldkampioen de leiderstrui droeg in een grote ronde", zo blikt burgemeester Koos Schouwenaar van Middelburg alvast vooruit naar de Zeeuwse etappe. "Evans is een voortreffelijk coureur", aldus Schouwenaar, die wielerliefhebber is.
Geen helikopterbeelden De etappe naar Utrecht werd gekenmerkt door de vele valpartijen. Ook waren er lange tijd geen helikopterbeelden beschikbaar voor de televisie uitzending. "Ik had er wel even een vervelende gedachte bij", zei Schouwenaar toen hij op de drukke Markt naar de uitzending stond te kijken. "Het is natuurlijk jammer dat je dan geen beelden hebt, maar het is zou veel jammerder zijn als er geen beelden van Zeeland zijn."
Aswolk Het is nog niet duidelijk hoe de renners na afoop van de Zeeuwse etappe naar Italië afreizen. Dat kan per vliegtuig vanuit Oostende of per auto (als er door de aswolk niet naar Italië gevlogen mag worden). "Of de renners nog in Middelburg blijven slapen? Dat kan, maar er zijn meerdere scenario's", zegt Schouwenaar. "We zullen helpen waar dat nodig is."