Wouter Weylandt wint Zeeuwse Giro-etappe

MIDDELBURG - Kopgroep van drie man Drie man gingen in de eerste tien kilometer al in de aanval. De Belg Olivier Kaisen, Jérôme Pineau uit Frankrijk en de Nederlander Tom Stamsnijder. De drie kregen een maximale voorsprong van ruim zeven minuten, maar werden tachtig kilometer voor de streep teruggepakt.
Chaotische etappe Het deel in de etappe dat door Zeeland ging verliep zeer chaotisch. De koers werd gekenmerkt door veel valpartijen en lange stukken met wind in de rug, waardoor er waaiers ontstonden. De renners vielen meerdere keren in groepen uiteen. Op de Boulevard in Vlissingen vond de grootste schifting plaats en viel het peloton uiteen in vier groepen. De voorste groep reed naar de finish op de Dam in Middelburg om daar voor de overwinning te sprinten. Weylandt bleef in de laatste meters Rabobank-renner Graeme Brown en Robert Förster van Team Milram voor.
Roze trui voor Vinokourov Alexandre Vinokourov van Team Astana kreeg van Commissaris van de Koningin Karla Peijs de roze trui aangereikt. Hij is de nieuwe leider in het algemeen klassement en passeerde wereldkampioen Cadel Evans, die 45 seconden verloor. Grote verliezer van de dag was Bradley Wiggins, die vanwege een val op de Boulevard in Vlissingen vier minuten verloor.
Parcours door Zeeland De renners kwamen via de Brouwersdam Zeeland binnen. Daarna zette het peloton via Ellemeet, Renesse en Burgh-Haamstede koers naar de Oosterscheldekering om van daaruit via Oostkapelle, Domburg, Westkapelle en Vlissingen naar de finish op de Dam in Middelburg te rijden.