Vlissingen naar bekerfinale via strafschoppen

VLISSINGEN - Binnen tien minuten kwam Vlissingen op voorsprong. Een schot van Kjell van der Haeghen glipte tussen de benen van Kloetinge-doelman Jaco van der Schee door (1-0). Een kwartier voor rust eiste Van der Schee opnieuw een hoofdrol voor zich op. Eerst veroorzaakte hij een penalty omdat hij de doorgebroken Sinan Coban neerlegde, vervolgens ontstond er een opstootje en mocht de Kloetinge-keeper met rood vertrekken. Randy de Dreu miste de strafschop.
In de tweede helft was Kloetinge, ondanks dat het met een man minder speelde, de betere ploeg. De ploeg van trainer Cees Houtepen kreeg mogelijkheden, maar kreeg de bal er niet in. Diep in blessuretijd kreeg Kloetinge toch nog een penalty na een overtreding op Bjorn Quartel. Aanvoerder Corné Schilperoort faalde niet en bepaalde de eindstand op 1-1.
In de strafschoppenserie die volgde werd de eerste Kloetinge-penalty gemist door Wouter de Craene. Geen enkele Vlissingen-speler miste, Jonathan Constancia trapte uiteindelijk de beslissende vijfde strafschop binnen. Vlissingen speelt op zaterdag 22 mei in Oosterhout de bekerfinale tegen Dongen, dat in de halve finale Kozakken Boys uitschakelde.
Na het duel ontstonden er ook nog enkele opstootjes tussen spelers en publiek. Er kwam politie naar sportpark Irislaan om er voor te zorgen dat het niet verder uit de hand liep.