Topdames ontbreken bij zomer ZK zwemmen

AXEL - Voor Carmen de Ridder is haar carrière helemaal voorbij. Ze besloot onlangs te stoppen met het zwemmen van wedstrijden. Verplanke is vanwege zwangerschap uit de roulatie, Van Houwelingen had verplichtingen in Eindhoven bij een studenten zwemkampioenschap en Rombout heeft nog te veel last van een knieblessure om mee te kunnen doen.
Minneboo en Stap Door de afwezigheid van de vier was de eerste dag van het zomerzwemkampioenschap bij de dames vooral een strijd tussen Judith Stap en Manon Minneboo, die allebei uitkomen voor De Stormvogel. Stap begon de dag met het winnen van de titel op de 200 meter rugslag. Ze deed dat in 2.28'16" en was ruim drie seconden sneller dan Minneboo, die tweede werd. Op de 100 meter schoolslag waren de rollen omgekeerd. Minneboo tikte op dat onderdeel aan in 1.19'51" net voor Stap (1.20'25"). Op de 200 meter schoolslag was het weer Stap die de beste was. Haar 2.48'33" was ruim anderhalve seconde sneller dan de tijd van Minneboo, die opnieuw tweede werd.
Corré klopt Hondsmerk Bij de heren waren tijdens de eerste dag van het kampioenschap twee seniorentitels te verdelen. Op de 400 meter vrije slag ging de titel naar Sonny Corré uit Vlissingen. Hij was op die afstand voor het eerst sneller dan Kevin Hondsmerk van De Schelde uit Terneuzen. Corré finishte in 4.26'18" en was daarmee meer dan zeven seconden sneller dan Hondsmerk. Bas van Houwelingen van De Schelde pakte het brons.
Hondsmerk ging toch nog met een titel naar huis. Hij won de 100 meter vlinderslag in 1.01'30". De tweede en derde tijd van de dag kwamen uit de races in andere categoriën. Bas van Houwelingen uit Terneuzen zwom bij de jongens 1.01'36" en Joeri van Wallenburg (Luctor et Emergo) zwom bij de senioren 1 en 2 1.01'63".
Zondag staat de tweede dag van het zomerzwemkampioenschap in Axel op het programma. Op 22, 24, 26 en 28 mei staan de overige wedstrijddagen gepland.