Vlissingen komt tekort in strafschoppenserie

OOST-SOUBURG - "We hebben de wedstrijd niet hier verloren, maar in Limburg", aldus trainer Ruud Pennings. Vorige week speelde Vlissingen met 0-0 gelijk, maar miste heel veel kansen. Vanmiddag kwam Vlissingen al vroeg (7e minuut) op een 1-0 voorsprong door een treffer van Sinan Coban. Voor rust scoorde Karagoli de gelijkmaker voor de Limburgers.
Strafschoppen eindigen in mineur Vlissingen is doorgaans succesvol in strafschoppenseries. Zo werd afgelopen week werd Kloetinge in de halve finale van de beker nog uitgeschakeld na strafschoppen. Vanmiddag pakte het anders uit. De inzetten van Randy de Dreu en Sander Goedegebuure werden gestopt door de keeper van Vinkenslag. Daardoor blijft Vinkenslag in de race voor promotie naar de hoofdklasse. Vlissingen richt zich verder op de beker, waarin Dongen de tegenstander in de finale is (op 22 mei).
RCS houdt kans op promotie RCS heeft de halve finale van de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse wel bereikt. De Oost-Souburgers rekenden in Heerlen na strafschoppen af met Groene Ster. Alle strafschoppen van RCS waren raak. Alwin van Ham maakte de winnende, nadat eerder Dennis de Nooijer, Yordi Nijland, Alfaro Pentury en Besar Xhoxhaj scoorden vanaf elf meter. Na negentig minuten stond de stand 2-1 op het score-bord in het voordeel voor Groene Ster. Daarmee werd een strafschoppenserie noodzakelijk omdat RCS vorige week met 1-0 won. Besar Xhoxhaj scoorde vandaag het enige RCS-doelpunt.