Skeelertop rijdt eerste baanwedstrijd in Goes

GOES - Er werd door twaalf vrouwen en tweeëntwintig mannen gestreden op twee onderdelen: de 1000 meter sprint en de puntenkoers.
"Het is een beetje vergelijkbaar met baanwielrennen", zegt Olivier Goud van de organisatie. "Hier is deze tak van de skeelersport nog niet zo bekend, maar daar wil de KNSB verandering in brengen." Goud wil ieder jaar een baanwedstrijd in de nationale competitie op de baan in Goes laten verrijden.
Op de 1000 meter werd de finale gewonnen door Ronald Mulder (Zwolle) en de Australische Brooke Lochland. Mulder, vooral bekend als schaatser, reed op de Olympische Spelen in Vancouver de 500 meter en is Nederlands recordhouder op die afstand. De puntenkoers werd gewonnen door Thijs Smets (Vlaardingen) en Manon Kamminga uit Haulerwijk.
Erwin Mesu uit Middelburg werd vijfde op de puntenkoers en eindigde op de 1000 meter als achtste. Corina Wisse (Kloetinge) plaatste zich niet voor de finale op de kilometer en werd twaalfde en laatste op de puntenkoers.
Zaterdag komen de skeelertoppers opnieuw naar de provincie. In Yerseke wordt de vijfde wedstrijd in de KPN Inline Cup (marathon) verreden.