RCS na winst stap dichter bij hoofdklasse

OOST-SOUBURG - Moeilijk begin RCS had het in de beginfase erg moeilijk tegen de ploeg uit Maastricht. FC Vinkenslag, dat in de vorige ronde VC Vlissingen nog uitschakelde, kreeg in het eerste halfuur een aantal opgelegde mogelijkheden, maar kwam niet tot scoren. RCS kon niets anders dan tegenhouden en had door slordige passing veel moeite de bal in de ploeg te houden. De ploeg van trainer Michel Leonhart mocht bij rust dan ook niet klagen dat het nog 0-0 stond.
Levendige 2e helft In de tweede helft kwam RCS een stuk beter in het spel en dat leidde al snel tot een doelpunt. In de 52e minuut kon Dennis de Nooijer de bal van een meter of tien achter de doelman van FC Vinkenslag schieten. Na dat doelpunt ontstond een levendige fase met aanvallend spel van beide ploegen en kansen over en weer. Na ruim een uur spelen kreeg FC Vinkenslag de beste kans, maar een sublieme redding van RCS-doelman Roy Sallet stond de gelijkmaker in de weg. Die gelijkmaker viel tien minuten voor tijd alsnog. De prima spelende Yordi Nijland maakte op de rand van het zestienmetergebied volgens de scheidsrechter een overtreding op FC Vinkenslag-spits Regalis en uit de gegeven vrije trap schoot invaller Abidar de 1-1 binnen. Dat leek ook de eindstand te gaan worden tot de 89e minuut. Besar Xhoxhaj was eerst met een gekruld schot al dichtbij, maar raakte de paal. De aanval ging verder en uit een voorzet kopte Lorenzo de Groot RCS naar de overwinning. "Ik kon het niet geloven", zei de matchwinner na afloop. "Ik voelde me zo ontzettend blij". Trainer Michel Leonhart is positief over de kansen van zijn ploeg. "Het was fifty-fifty, maar na deze uitslag zijn onze kansen gestegen".
Maandagmiddag om half 3 speelt RCS in Maastricht de return tegen FC Vinkenslag. De winnaar speelt in de finale van de nacompetitie om een plaats in de hoofdklasse tegen Geldrop/AEK of DESK. Het eerste duel tussen die ploegen leverde een 3-4 uitzege op voor Geldrop.