Inhaalrace De Backer komt te laat voor DELTA

RIDDERKERK - Ook moet de formatie uit Sluiskil dan een achterstand van zestien caramboles goed gemaakt hebben. De eerste halve finale verloor de formatie uit Sluiskil met 6-2 van Crystal Kelly uit Waalwijk.
Wedstrijdverloop DELTA/Fast begon goed aan de wedstrijd door een 50-31 zege van Jean-Paul de Bruijn uit Hulst op Frans van Kuyk. Henk Habraken verloor vervolgens met 50-35 van Raymond Ceulemans. Na de pauze dreigde het snel mis te gaan voor DELTA/Fast omdat zowel Eddy Leppens (tegen Frederic Caudron) en Peter de Backer (tegen Raimond Burgman) op achterstand kwamen. Leppens ging inderdaad onderuit (50-37). De Backer herstelde zich nog en kwam via een serie van 14 terug in de partij tegen Burgman. Daarna maakte Burgman het toch uit en won uiteindelijk met 50-43. "Ik kwam met 40-37 voor, maar maakte daarna twee cruciale fouten, waardoor Raimond toch nog won", aldus De Backer.
Uitslagen
Eddy Leppens - Frederic Caudron 37-50 17 beurten
Jean-Paul de Bruijn - Frans van Kuyk 50-31 32 beurten
Peter de Backer - Raimond Burgman 43-50 32 beurten
Henk Habraken - Raymond Ceulemans 35-50 40 beurten
Finale komend weekend De andere halve finale in Ridderkerk gaat tussen Van Donge & De Roo en Snellen Recycling. Komend weekend wordt (ook in Ridderkerk) de finale gespeeld over twee duels.