Lokerse wil scoren in World Tour beachvolley

SCHARENDIJKE - Hij hoopt vooral op goede prestaties in de World Tour. Een plaats in het hoofdtoernooi in het doel. Maar daar ligt tegelijkertijd een probleem, want het niveau is veel hoger dan in de Eredivisie.
Schuil/Nummerdor Bij het tweede Eredivisie-toernooi in Sint Anthonis werden Lokerse en Bolsterlee tweede achter het beste beachkoppel van Nederland: Richard Schuil en Reinder Nummerdor. "Hun ranking in de World Tour ligt rond de vijfde plaats. Wij zijn negentigste of zo. Dat zegt al genoeg over het verschil", zegt de 35-jarige Lokerse.
Europese toernooien Lokerse en Bolsterlee (Den Haag, 25) hebben afgelopen week meegedaan aan de World Tour in Polen. Daarin werden ze in de eerste kwalificatieronde uitgeschakeld door het Tsjechische koppel Biza/Kufa. Er staan nog World tour-toernooien op de agenda in Tsjechië, Frankrijk, Noorwegen en Nederland (Den Haag). "We moeten altijd in de kwalificaties beginnen en dan minimaal drie potjes winnen om in het hoofdtoernooi te mogen uitkomen. Dat is moelijk, maar wel een doel. Soms gaan we naar toernooien, terwijl we maar één of twee keer in actie komen", zegt Lokerse.
Eredivisie Dit weekend hebben Lokerse en Bolsterlee de finale van de derde wedstrijd in de Eredivisie op de Brouwersdam bij Scharendijke verloren. In de finale bleek het duo De Kogel/Oude Elferink met 2-0 te sterk. Later dit seizoen doen Lokerse en Bolsterlee ook nog mee in Vlissingen (24 juli). Aan het Eredivisie-toernooi in Vrouwenpolder op 31 juli doen alleen vrouwen mee.