Hoogerland start niet in DELTA Tour Zeeland

OOST-SOUBURG - De Vacansoleil-renners die wel naar Zeeland komen zijn: Gorik Gardeyn en Frederik Veuchelen (België), Wouter Mol, Jens Mouris, Bobbie Traksel, Arnoud van Groen en Joost van Leijen (Nederland) en Alberto Ongarato (Italië). "Bozic en Mortensen zijn de reserves", zegt commercieel manager Frank Kwanten van de weielerploeg. "Deze week rijdt Johnny de Ronde van Luxemburg, mocht hij daarna niet tevreden zijn over zijn vorm, dan zou hij mogelijk nog wel in Zeeland kunnen rijden. Maar ga er maar vanuit dat hij Zwitserland rijdt."
Aanvankelijk stond Hoogerland voor de DELTA Tour Zeeland op de voorlopige deelnemerslijst. Onlangs kreeg Vacansoleil een wildcard voor de Ronde van Zwitserland, die na de Giro d'Italia, Tour de France en de Ronde van Spanje ook wel de vierde grote ronde wordt genoemd.
Ronald Apers, vice-voorzitter van de DELTA Tour-organisatie: "Wij vinden het jammer dat Johnny niet bij ons rijdt, maar ik begrijp wel dat Vacansoleil hem opstelt in de Ronde van Zwitserland." Hans Dekkers uit IJzendijke (Landbouwkrediet) start nu als enige Zeeuw in de DELTA Tour.