Farrar en Boom blikvangers in DELTA Tour

DOMBURG - Tijdens de perspresentatie in Domburg maakte Ronald Apers het deelnemersveld bekend. In de 3e editie van de DELTA Tour Zeeland gaan 16 ploegen van start (vier minder dan vorig jaar). Van deze zestien hebben er slechts twee de status van ProTour-ploeg, maar ook vorig jaar ging twee twee ploegen uit de hoogste categorie van start. Garmin komt met topsprinter en titelverdiger Tyler Farrar naar Zeeland. Rabobank stuurt een ploeg met ondermeer Lars Boom en Steven Kruijswijk naar Hulst.
Volgens Apers is het deelnemersveld minder sterk dan de voorgaande jaren. "Dat heeft ermee te maken dat we een kleiner sponsorbudget hebben, maar we hebben ook pech gehad dat de wild-cards voor de Ronde van Zwitserland en de Dauphiné Libéré pas heel laat bekend zijn gemaakt. Hierdoor was het voor ons lastig om op het laatste moment nog enkele aansprekende renners en/of ploegen te contracteren", aldus de vice-voorzitter van de organisatie.
Teleurstelling Eerder deze week werd de organisatie al geconfronteerd met de afwezigheid van Johnny Hoogerland. Zijn ploeg Vacansoleil ziet de Zeeuw liever starten in de Ronde van Zwitserland. Borut Bozic, twee jaar geleden nog ritwinnaar in Zeeland, staat als reserve op de lijst.
Zeeuwse inbreng Door het afvallen van Hoogerland en het ontbreken van een nationale ploeg, waarin vorig jaar Nick Nieuwdorp nog mee mocht rijden, is Hans Dekkers de enige Zeeuwse renner die van start gaat in de DELTA Tour Zeeland. De renner uit IJzendijke staat op de startlijst van de ploeg van Landbouwkrediet.
Rode lantaarn Eén van de weinige opvallende namen op de deelnemerslijst is die van Kenny van Hummel. De Skil Shimano-renner droeg vorig jaar geruime tijd de rode lantaarn in de Tour de France. Ook ploeggenoot Robert Wagner, winnaar van een DELTA Tour-etappe in zowel 2008 als 2009, komt weer naar Zeeland. Oud-winnaar van de DELTA Profronde Stefan van Dijk start voor Verandas-Willems. Van Dijk won de Profronde in 2003.