Waals profavontuur voor Van den Houten

GOES - Van den Houten speelde de laatste acht jaar voor RBC Roosendaal, maar hij kreeg het afgelopen seizoen te horen dat zijn contract niet zou worden verlengd. "Dat was een beslissing van de trainer en die moet ik accepteren. De BVO's zaten vervolgens niet echt te wachten op mij. Ik zou in juli en augustus wat stages gaan lopen bij eredivisieclubs, maar er was nog niets concreets", zegt Van den Houten.
Waals avontuur Die concrete belangstelling kwam uiteindelijk van de Waalse club Olympique Charleroi Marchienne, dat in de Belgische derdeklasse speelt. "Het contact kwam via mijn manager tot stand", vertelt Van den Houten. "En ik vond het gelijk een warme club. Het is wel een avontuur voor mij. Het is een Waalse club, dus ik zal daar moeten gaan wonen en de taal leren. Het zal even aanpassen zijn, maar ik doe er alles aan om te slagen in het profvoetbal".
Misschien tweede klasse Er bestaat een kans dat Charleroi Marchienne volgend seizoen niet in de Derde Klasse, maar in de Tweede Klasse speelt. Er zijn wat Belgische clubs die de licenties voor het nieuwe seizoen nog niet rond hebben en mocht dat bij één club zo blijven, dan promoveert de club van Van den Houten alsnog.