Van Lieren met goed gevoel naar nationale titel

DE STEEG - Als tweede de Kür in Na de eerste proef bezette Van Lieren met President Citango nog de tweede plaats op de ranglijst. Met een score van 69.047% bleef de dressuurruiter uit Schore vrijdag bijna anderhalf procent achter bij plaatsgenoot Raz Nitzani met Hexagon's Welnetta . "Ik had gisteren niet helemaal het goede gevoel, want tijdens het losrijden toonde hij zich iets gevoelig in de rug. Vanochtend heb ik licht getraind en was de gevoeligheid in de rug bijna helemaal verdwenen. Toen ik bezig was om Citango los te rijden voor de beslissende Kür was ineens het goede gevoel weer helemaal aanwezig, waardoor we in de Kür konden laten zien wat we wilden", aldus Van Lieren.
Goed gevoel Van Lieren reed in een afsluitende Kür op muziek met President Citango naar een score van 72.583%. Dit resultaat leverde de combinatie de Nederlandse titel op in de klasse ZZ-Zwaar en was in de Kür goed voor de tweede plaats achter Lynne Maas uit Delft met Uranium. "Het is een paard met veel body en een heel mooi front en ik rijd er gemakkelijk mee de ring binnen. Toen ik vandaag de ring uitreed had ik voor het eerst echt een goed gevoel", aldus Van Lieren.
Ook het zilver naar Schore De Israelische Raz Nitzani, die uitkomt voor Stal Hexagon uit Schore, won met Hexagons Wellnetta achter Van Lieren het zilver. Na de winst in de eerste proef, was de derde plaats in de Kür goed voor een tweede plaats in het eindklassement. "Hexagon's Wellnetta liep naar mijn mening een hele goede wedstrijd, maar ik had zelf overtuigender van start moeten gaan. Het is misschien ook wel moeilijker om, als je de leiding in handen hebt, die vast te houden dan om vanaf de tweede plek op te rukken naar de koppositie. Daar komt bij dat ik gisteren niet verwacht had te kunnen winnen, daardoor was die zege voor mij een volslagen verrassing", aldus Raz Nitzani.
Zware Tour In de Zware Tour werd Thamar Zweistra uit Schore met Hexagon's Ortello zevende. Edward Gal uit Harskamp werd met Totilas afgetekend Nederlands kampioen.