Farrar en Wagner op herhaling in DELTA Tour

TERNEUZEN - Ook vorig jaar won Wagner de laatste etappe. Farrar (Garmin-Transitions) zag in de rit Terneuzen-Terneuzen, over ruim 195 kilometer, zijn blauwe leiderstrui geen moment in gevaar komen. Farrar had aan de tweede plaats in de massasprint genoeg om de eindzege veilig te stellen.
Drie man in lange vlucht Na ruim 12 kilometer ontsnapten drie renners uit het peloton. Dat trio zorgde voor de vlucht van de dag. De Belgen Geert Omloop (Palmans) en Nicky Cocquyt (Qin Cycling) ging er samen met Sander Oostlander (Van Vliet-EBH) vandoor en reden een maximale voorsprong van vier minuten bij elkaar.
De Garmin-ploeg van leider Farrar controleerde het peloton. De Rabobank-ploeg probeerde het op één van de twaalf kasseistroken nog wel, maar wist het de Amerikaanse formatie niet lastig te maken.
Massasprint Op minder dan vijftien kilometer voor de streep werden de vluchters ingerekend en begon de voorbereiding op de massasprint. Daarin was Wagner de snelste, voor Farrar. Graeme Brown (Rabo) werd derde.
In het eindklassement had Farrar acht seconden voorsprong op proloogwinnaar Jos van Emden en negen tellen op Brown (beiden Rabobank).