Baukje Doedée laat zich zien in slotrit Ster

WESTKAPELLE - Doedée moest de hele dag in de achtervolging nadat ze in het begin van de etappe (Westkapelle-Westkapelle) lek reed op de Stormvloedkering. Na een lange inhaalrace maakte ze in de finale nog deel uit van de kopgroep van dertig rensters.
Strijdlustigste Renster "Toen ik lek reed, dacht ik dat mijn wedstrijd voorbij was. Maar wonder boven wonder ben ik teruggekomen". Op veertig kilometer voor de finish probeerde Doedée met een demarrage haar trui voor de Strijdlustigste Renster te verdedigen, maar daar ging uiteindelijk Vera Koedooder mee aan de haal. Na de demarrage viel Doedée terug en finishte ze op de 26e plaats op 2.11' van ritwinnaar Janneke Kanis.
Algemeen klassement Birgit Lavrijssen uit Kapelle kon in de slotetappe voorin geen rol van betekenis spelen en werd 30e op 3.51'. Wel was Lavrijssen de beste Zeeuwse in het algemeen klassement op de 22e plaats op 4.56' van Kirsten Wild van Cervélo Test Team. In het jongerenklassement werd Lavrijssen vijfde. Doedée eindigde in het eindklassement op 28e plaats op 6.00'.