Daryl Rawidjan wil met Oranje naar het WK

OOST-SOUBURG - Rawidjan is met elf andere spelers door bondscoach Niels Kokmeijer geselecteerd om de komende drie weken kwalificatiewedstrijden te gaan spelen voor het Europees en wereldkampioenschap.
Niet meespelen Het Nederlands beach soccer team gaat in Italië twee toernooien spelen. Van 2 tot en met 4 juli is in Lignano de eerste voorronde van het Europees kampioenschap (de Euro Beach Soccer League). "In principe speel ik in dat toernooi niet mee, dat heeft de bondscoach me al verteld", zegt Rawidjan. "Maar ik hoop er toch een beetje op om mezelf alsnog in het basisteam te spelen."
WK Van 11 tot en met 18 juli wordt in Bibione het kwalificatietoernooi voor de FIFA Beach Soccer World Cup in 2011. Aan het toernooi doen 27 Europese landen mee. "Nederland heeft nog nooit aan een WK meegedaan, dus we willen ons graag kwalificeren", vertelt de Zeeuws-Vlaming. "We spelen ondermeer tegen Spanje en dat is een topland. Dat is alleen al mooi om mee te maken, maar kwalificatie is het grote doel." Woensdag trainde Rawidjan de hele middag met de Nederlandse selectie op het strand van Scheveningen.
Eryürük Tot dit seizoen maakte ook Mevlüd Eryürük uit Terneuzen deel uit van de selectie van het Nederlands beach soccer team, maar hij kon het niet langer combineren met zijn werk.