Marco Minnaard zesde bij NK beloften

BEEK - BEEK - Marco Minnaard is bij het Nederlands kampioenschap voor beloften zesde geworden. De renner uit Wemeldinge finishte 30 seconden achter winnaar Tom-Jelte Slagter en zijn mede-vluchter Ramon Schinkeldam.
Achtervolging Minnaard zat in de achtervolgende groep die jacht maakte op de koplopers Tom-Jelte Slagter uit Slochteren en Ramon Sinkeldam uit Wormer. De achterstand die eerst ruim een minuut was kon door de groep niet meer volledig goedgemaakt worden. Minnaard en zijn mede-achtervolgers bleven steken op 30 seconden van Slagter en Sinkeldam, die beiden voor het Rabobank Continental Team rijden. In de sprint bergop toonde Slagter zich na ruim 161 kilometer de sterkste van de twee en hij mag daardoor een jaar de kampioenstrui dragen. Nick van der Lijke uit Middelburg werd op ruim een minuut achterstand twaalfde.
Doedee beste Zeeuwse Bij de dames was Baukje Doedee de beste Zeeuwse. De renster uit Driewegen eindigde op de 24e plaats. De Zwolse Loes Gunnewijk werd Nederlands kampioene. Gunnewijk kwam in Beek als eerste over de streep na een koers over ruim 117 kilometer. Marianne Vos eindigde als tweede. Vos gunde haar ploeggenote bij Nederland Bloeit de zege. Op enige afstand werd Irene van den Broek derde.