Moraal weer goed bij Johnny Hoogerland

BEEK - Liever een zwaarder parkoers Hoogerland liet zich enkele keren zien, maar toen de finale eenmaal op gang kwam, moest hij genoegen nemen met een rol op het tweede plan. "Het was een tactisch steekspel. Dat maakt het moeilijk. Daarnaast is het parkoers niet zwaar genoeg om echte verschillen te maken. Ik heb het liever zwaarder, maar het is niet anders", aldus Hoogerland over zijn optreden in Limburg.
Terpstra wint De Nederlandse titel ging naar Niki Terpstra van Milram. Hij bleef overeind tegen een overmacht van Rabobank-renners. Terpstra klopte zijn medevluchter Pieter Weening. De achtervolging van Lars Boom (3e) en Koos Moerenhout (4e) van de Rabobank kwam te laat.
Goede moraal Hoogerland kende in mei 'een rotperiode door ziekte', Nu richt hij zijn pijlen op het naseizoen, waarbij Hoogerland enkele kermiskoersen rijdt en daarmee de Ronde van Wallonië (vanaf 24 juli) en de Ronde van Polen (vanaf 1 augustus). "De moraal is weer goed. Ik heb zin om er weer in te vliegen."
Hans Dekkers Hans Dekkers uit IJzendijke (Landbouwkrediet) deed niet mee aan het Nederlands kampioenschap. Dekkers is nog niet hersteld van een bloedinfectie. Wel heeft hij de training inmiddels hervat. Dekkers is nu drie weken uit competitie.