De Zeeuwen van Charleroi Marchienne

WESTKAPELLE - Thomas van den Houten (19) uit Goes tekende onlangs een één-jarig contract bij de Derde Klasser. Tom Janssen (21) uit Kloosterzande mag een week meetrainen en hoopt op een contract.
Weg bij RBC Roosendaal Thomas van den Houten kwam in België terecht nadat hij moest vertrekken bij RBC Roosendaal. Daar zat de linksbenige verdediger de laatste duels van het seizoen bij de eerste selectie, maar toch kreeg hij te horen dat hij moest vertrekken. "Toen belde Youssif Hamzaoui, die voorzitter van Zeelandia Middelburg is. Hij gaat werken bij Charleroi Marchienne en vroeg of ik stage wilde lopen. Dat heb ik gedaan en daarna heb ik een contract getekend."
Nieuwe kans Tom Janssen is een middenvelder die in de jeugd bij RBC en NAC Breda heeft gespeeld, maar in het profvoetbal niet is doorgebroken. Het afgelopen seizoen kwam hij uit voor zondag tweedeklasser Terneuzen. "Ik heb altijd de ambitie gehad om in het profvoetbal te kunnen spelen. Misschien krijg ik nu een nieuwe kans", aldus Janssen die ook in beeld is bij FC Antwerp, maar die club heeft problemen om de licentie voor komend seizoen veilig te stellen.
Ambitieus Charleroi Marchienne is na Sporting Charleroi de tweede club van de stad, maar wil op termijn doorstromen naar de top van de Tweede Klasse in België. Trainer is oud-international Alex Czerniatynski, die op het WK in 1982 actief was voor de Rode Duivels.
Vijf dagen Zeeland Charleroi Marchienne is tot vrijdag op trainingskamp in Westkapelle (Hotel Zuiderduin) en speelt woensdag om 18.00 uur nog een oefenduel tegen een elftal met Zeeuwse Marokkanen.