"Deltaweek is mooiste zeilevenement"

COLIJNSPLAAT - Succesvol recept Volgens Van der Vaart maakt de combinatie wedstrijdzeilen en gezelligheid de Deltaweek bijzonder. "In de weekenden ligt de nadruk op het wedstrijdzeilen en doordeweeks varen we van haven naar haven en leren de deelnemers elkaar goed kennen en komt de gezelligheid naar boven". Wensen voor de toekomst heeft Van der Vaart ook. "Doorgaan op de weg die we zijn ingeslagen. We willen er meer zeilers bij. We hebben dit jaar voor het eerst de Flying Dutchman-klasse (open boten) gehad, terwijl we eigenlijk een kajuitboten-evenement zijn. Maar het is goed bevallen."
Belangrijk evenement Voor de deelnemer Henk van Zweden uit Middelburg is de Deltaweek een belangrijke wedstrijd. "Maar ook het Breskens Sailing Weekend is een belangrijke wedstrijd, alleen ligt daar de nadruk wat meer op België."
Nederlandse titel Van Zweden (54) kende een succesvolle Deltaweek. De schipper van de 'Beau Bateau' vaart in de ORC3-klasse en haalde dit weekend twee titels binnen . De wedstrijden van de Deltaweek tellen niet alleen mee voor het kampioenschap in de regio Zuid, maar ook voor het Nederlands kampioenschap. Van Zweden won zaterdag op de Oosterschelde drie korte wedstrijden en kan daardoor niet meer ingehaald worden in beide tussenklassementen.