"Honderdduizend euro schuld VC Vlissingen"

VLISSINGEN - Volgens De Jong gaat het om een sponsorbedrag van 132.500 euro. VC Vlissingen heeft tot nu toe nog geen geld gezien. De betreffende sponsor is overleden. "Het contract is op 31-12-2008 getekend en op 31-05-2009 hadden wij het geld moeten hebben", aldus De Jong. In een artikel in de PZC lieten de nabestaanden van de sponsor weten, dat de club geen geld krijgt. "Als wij het geld hadden gehad, was er niets aan de hand geweest", aldus De Jong.
Geduld gemeente is op De gemeente Vlissingen is één van de schuldeisers. VC Vlissingen heeft een betalingsachterstand van ongeveer twintigduizend euro en mag voorlopig geen gebruik meer maken van de accommodatie. "Wij willen met deze maatregel laten merken dat ons geduld op is", zegt wethouder Marin de Zwarte.
Nieuwe sponsoren De Jong zegt met nieuwe sponsoren in gesprek te zijn en wil voor 1 augustus de totale schuld weggewerkt hebben. "Ik ga ervan uit dat het goedkomt. Het ligt in de schoot van de besprekingen die ik voer."
Geen bestuursleden De Jong moet die klus voorlopig alleen klaren, want vier bestuursleden zijn inmiddels (om diverse redenen) afgehaakt. De Jong is op zoek naar nieuwe bestuursleden.
Beluister hier het hele interview met Piet de Jong