Berga wint 'Strijd om de Geit' in Waarde

WAARDE - "Het lijkt Parijs-Roubaix wel", was de reactie van Berga na afloop. Daarmee doelde hij op de wind, die het peloton in de Zeeuwse polders uit elkaar dreef. In de dorpskern van Waarde bestond 750 meter van het 4,4 kilometer lange parkoers uit klinkers met een stukje vals plat. Dat maakte de koers voor de meeste deelnemers lastig.
Vroege ontsnapping Berga maakte deel uit van een vroege ontsnapping van negen rijders. Daarbij reed ook Niels Mesu uit Middelburg, die zijn aanvallende rijstijl beloond zag worden met de prijs voor de strijdlustigste rijder. Uit het achterveld sloten in de slotfase vier rijders aan (onder wie Crispijn Ariëns en Karlo Timmerman), waarmee de kopgroep uit dertien rijders bestond.
Beslissende jump Ongeveer tien kilometer voor het einde ontsnapte Berga met Crispijn Ariëns uit de kopgroep omdat er volgens Berga even afwachtend gereden werd. In de sprint maakte hij het af, net als vorige week in Beilen. Ook toen was Berga in de sprint sneller dan Ariëns.
Zeeuwen Erwin Mesu uit Middelburg eindigde op de zestiende plaats. Niels Mesu zakte in de slotfase ver terug in de wedstrijd en kwam als twintigste over de streep.
Geitendorp De wedstrijd in het voormalige geitendorp Waarde heet ook wel "Strijd om de Geit'. Het was de derde en laatste Zeeuwse wedstrijd van de Inline Cup, waaraan alle landelijke toprijders meedoen. Eerder werd er in Domburg (zege Crispijn Ariëns) en Yerseke (winst Arjan Smit) gereden.