Lentink en Nuytinck krijgen kans bij RBC

KLOETINGE - Nuytinck heeft als linkshalf in alle oefenduels dit seizoen al minuten gemaakt. Ook scoorde hij in de oefenwedstrijd tegen HSC. Lentink is keeper en heeft nog niet meegespeeld. Hij hoopt dit seizoen als derde doelman te fungeren.
Grapje Ze zijn dolbij met de kans die ze van de club uit de Jupiler League hebben gekregen. "Toen m'n vader vertelde dat ik mee mocht trainen, dacht ik dat hij een grapje maakte", aldus Lentink, die net als Nuytinck al zeven jaar bij RBC speelt. Beide voetballers hebben de kans gekregen van Rinie Coolen, die inmiddels weg is als hoofdtrainer bij RBC.
Terug naar A-jeugd RBC Roosendaal heeft dit seizoen geen Beloftenteam (Jong RBC) ingeschreven bij de KNVB, waardoor Nuytinck en Lentink na de voorbereiding terugkeren naar de A-jeugd van RBC. "Als RBC geen derde keeper aantrekt, wordt ik derde doelman. Wanneer Arjan Christianen of Melvin Koetsier geblesseerd raakt, kom ik op de bank te zitten. Dat zou al mooi zijn", aldus Lentink. Nuytinck hoopt dit seizoen zijn debuut te maken bij RBC.
Zeeuwse roots Erwin Nuytinck begon zijn voetbalcarriere bij SSV'65 in Goes en Matthew Lentink stond in Zeeland voor het eerst bij Kloetinge onder de lat. Nuytinck volgt middelbaar onderwijs in Bergen op Zoom. Lentink zit op het CIOS in Goes.