Boonman aangewezen voor VfB Stuttgart

SAS VAN GENT - De winnaar van Molde FK (Noorwegen) - FK Jelgava (Letland) speelt op 29 juli tegen VfB Stuttgart, de nummer zes van de Bundesliga 2009-2010.
Sterk slot van seizoen 2009-2010 Vorige week was Boonman (30) actief in de 2e voorronde van de Champions League bij Bohemians (Ierland) tegen The New Saints FC (Wales). Boonman concludeert dat zijn aanstellingen te maken hebben met zijn goede beoordelingen aan het einde van het seizoen 2009-2010. Toen was de Zeeuws-Vlaming als assistent-scheidsrechter actief bij de oefeninterlands Slowakije-Noorwegen en Noorwegen-Oekraine. Verder kreeg hij de finale van het EK onder 17 jaar toegewezen in Liechtenstein tussen Engeland en Spanje.
Kleine kans op Champions League Boonman hoopt komend seizoen actief te zijn in het hoofdtoernooi van Europa League. "Er is ook een kleine kans op het hoofdtoernooi van de Champions League." Over enkele weken wordt bekend hoe zijn seizoen er verder uitziet. Momenteel vormt hij een duo met arbiter Bas Nijhuis, maar Nijhuis is niet actief in de Champions League. Wel in de Europa League. Voor Nederland fluiten alleen Kevin Blom, Pieter Vink en Bjorn Kuipers in de Champions League.